All Taste

Koszyk 0 Produkty

Brak produktów

Darmowa wysyłka! Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (netto) Darmowa wysyłka!
Razem (brutto)
Twoje konto

Mięso

Transglutaminaza- Saprona Connect C

Mięso Mięso

Transglutaminaza- Saprona Connect C

50,00 zł

Transglutaminaza to naturalny enzym, występujący w tkankach zwierzęcych, w roślinach i mikro organizmach. "Skleja" pojedyncze kawałki mięsa w jedną całość o spójnej strukturze. SAPRONA CONNECT C może znacznie polepszyć właściwości białek katalizując reakcję tworzenia się nowych wiązań wewnątrz i między molekularnych. Dzięki tym właściwościom zastosowane w przetwórstwie mięso niższej jakości w połączeniu z innymi białkami zwierzęcymi i białkami roślinnymi mogą zdecydowanie poprawić smak, aromat, strukturę i wartość odżywczą produktów mięsnych. Proces restrukturyzacji pozwala uzyskać produkty o dużej wartości handlowej z różnych gatunków surowców, z małych kawałków mięsa, oraz pozwala wykorzystać wszelkiego rodzaju końcówki. Można stosować do mięsa surowego, solonego lub wędzonego.

zalety

  • większy uzysk mięs drobnych poprzez wykorzystanie ścinków mięsa
  • restrukturyzacja mięsa
  • zwiększona stabilność i trwałość
  • ulepszenie procesu plasterkowania (ograniczenie strat przy krojeniu o 30-40%)
  • standaryzacja jakości
  • możliwość produkcji innowacyjnych produktów o obniżonej zawartości sodu
  • lepsza struktura
  • zwarta konsystencja i soczystość
  • ulepszenie wiązania białek
  • możliwość tworzenia nowych form i produktów

dział obsługi klienta