All Taste

Koszyk 0 Produkty

Brak produktów

Darmowa wysyłka! Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (netto) Darmowa wysyłka!
Razem (brutto)
Twoje konto

Mięso

Transglutaminaza- Saprona TEXTURE S

Mięso Mięso

Transglutaminaza- Saprona TEXTURE S

60,00 zł

Transglutaminaza to naturalny enzym, występujący w tkankach zwierzęcych, w roślinach i mikro organizmach. Katalizuje reakcję tworzenia się wiązań białek i aminokwasów Dzięki SAPRONA TEXTURE S mięso i przetwory wędliniarskie uzyskują doskonałą teksturę i trwałą jędrność. Pomaga minimalizować odchylenia jakościowe produktu gotowego, które powstaje w wyniku użycia różnej jakości materiału bazowego (mięso PSE, ASE, RSE, mięso niższych klas, mięso o niższym PH). W zależności od produktu i indywidualnej receptury można obniżyć lub wyeliminować użycie innych dodatków funkcjonalnych, takich jak karageny, białka mleczne, soję czy fosforany. SAPRONA TEXTURE S poprawia strukturę mięsa, minimalizuje ubytki podczas obróbki cieplnej oraz straty przy porcjowaniu. Nasze mieszanki funkcjonalne nie wymagają składania deklaracji o maksymalnym zastosowaniu.

zalety

  • skrócenie czasu fermentacji aż do 30%
  • restrukturyzacja mięsazwiększona stabilność i trwałość
  • ulepszenie procesu plasterkowania (ograniczenie strat przy krojeniu o 30-40%)
  • standaryzacja jakości
  • możliwość produkcji innowacyjnych produktów o obniżonej zawartości sodu
  • lepsza struktura
  • zwarta konsystencja i soczystość
  • ulepszenie wiązania białek
  • możliwość tworzenia nowych form i produktów
  • proste zastosowanie

Zobacz również: Transglutaminaza- Saprona CONNECT C

dział obsługi klienta