All Taste

Koszyk 0 Produkty

Brak produktów

Darmowa wysyłka! Wysyłka
0,00 zł Razem

Realizuj zamówienie

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka

Ilość
Razem

Ilość produktów w Twoim koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Razem produkty: (brutto)
Dostawa: (netto) Darmowa wysyłka!
Razem (brutto)
Twoje konto

Mleko

Transglutaminaza - Saprona TG 1L

sery sery

Transglutaminaza - Saprona TG 1L

120,00 zł

Transglutaminaza to naturalny enzym, występujący w tkankach zwierzęcych, w roślinach i mikro organizmach.
Enzym ten katalizuje reakcję tworzenia wiązań w białkach, prowadzi to do przemian białka a tym samym modyfikacji tekstury, stabilności żelowania, zdolności wiązania wody, przyczyniając się do zmian właściwości reologicznych produktów białkowych.
Nasze preparaty TG mogą Państwo zastosować do poprawienia takich cech funkcjonalnych Państwa produktów jak struktura, smak, wartość odżywcza i trwałość. TG mogą Państwo zastosować we wszystkich rodzajach produktów mlecznych, np. twarogu, serze wiejskim, jogurcie. Zalety zastosowania w twarogu

zalety

  • Zwiększenie wydatku do 20%
  • Uzyskanie lepszej struktury ziarna
  • Zmniejszenie kosztów
  • Opóźnienie separacji serum
  • Poprawa właściwości organoleptycznych
  • Nie wymaga zmiany procesu technologicznego
  • W przypadku sera topionego ograniczenie konieczności dodawania białek i substancji dodatkowych


Zalety zastosowania w jogurcie:

  • ulepszenie struktury (szczególnie w produktach o obniżone zawartości tłuszczu)
  • bardziej kremowa konsystencja jogurtu
  • ograniczenie synerezy aż do 80%
  • umożliwienie ograniczenia lub całkowitej rezygnacji z użycia takich emulgatorów jak karagen, żelatyna lub skrobia
  • umożliwienie ograniczenia suchej masy przez białka

dział obsługi klienta